Autenticita

Je to něco, co je v dnešní době už tak trochu metaskill. Přitom se jedná o zcela základní a velmi důležitou věc pro naše JÁ. Na základě této vlastnosti se utváříme a vyvíjí se naše názory. Řeč je o autenticitě.



V dnešní technologiemi přesycené době je nedostatek přirozenosti velmi znatelný. Lidé jsou masírováni médii a člověk pořádně neví, co je výplod jeho vlastní mysli a co mu do mysli někdo nasadil.

Kdysi lidé neměli podle čeho soudit, zkrátka byli. A bylo jim dobře. S nikým se nepoměřovali a nedocházelo u nich ke střetům více realit. 

Odchýlením od naší přírodní přirozenosti a deformací vlastního obrazu dochází k střetu. Tento střet se odehrává, přímo ve vlastním JÁ. Nevíme čemu věřit. Naše dospělé vzory jsou vyumělkovaným obrazem mediálních kampaní a marketingu.

S následky tohoto střetu se můžeme setkat všude kolem nás. Jednoznačné jsou jimi nemoci, které se projeví při přílišné zátěži (bolesti břicha, kardiovaskulární choroby atd.). V momentě, kdy se přeme sami se sebou a pomíjíme harmonii, která by v nás měla být. Tohle se znatelně odrazí na našem zdraví a to ať psychickém, tak fyzickém.

No jo, ale jak dosáhnout přirozenosti v dnešní době, kdy nám neustále média ukazují, co je správné a co ne? Je to jednoduché, stačí poslouchat naše tělo a mysl. 

Jak už bylo napsáno, tělo nás na náš vnitřní nesoulad upozorní. Musíme být tedy obezřetní a velmi citlivě vnímat své tělo. To je to, na co většina lidí zapomíná. Jedou v nikdy nekončícím stresu, zacyklí se a to se odrazí v jejich následujících letech.

K poslouchání našeho JÁ platí několik jednoduchých zásad. Třeba naučit se říkat ne - přepínání vlastního těla se nám vždy vymstí. Zkrátka pokud vás někdo nutí k aktivitě, která vás nenaplňuje a přináší vám jen nudu, není nic jednoduššího než říci NE.

Klid. Velmi relativní pojem v naší pulsující době, že? Ale ano, klid nám přináší pochopení. Je důležité na chvíli vypnout, nechat čas plynout a prostě BÝT. Zní to tak jednoduše, ale přitom to jednoduché je, ale většina lidí v tom vidí problém. 

Poslední věc je zatěžko vyjádřit. K dosažení vlastní přirozenosti je zapotřebí vykonat určitý akt, který vás bude iniciovat k autenticitě. Ať už v tom vidíte cokoliv. Nejčastěji to bývá třeba dlouhá trekkingová trasa, třeba cesta do Santiaga nebo PCT. Lidé se odtud navrací s jasnou myslí. V divočině vám nikdo nebude vnucovat umělé vzory společnosti. Jděte do toho, vždy tím získáte!

Komentáře