Čtení aneb procvičuj si mozek

Miluju to. Dovedu touto aktivitou strávit klidně i hodiny denně. Nejenže je to pro mě zábava, ale ono mi to dokonce procvičuje mozek a zlepšuje emoční inteligenci. Upřímně? Neznám více užitečnou věc. Jasně, mluvím o čtení! Čtení knih, článků, prostě všeho.



Je to super!

Čtení je prostě boží. Má strašně moc benefitů, o kterých většina lidí ani neví. Zvláštní je, že každý člověk, který se někdy zapsal do historie lidstva jako génius, vždy to byl někdo, kdo aktivně četl knihy.

Nedovedu si upřímně představit naše předky, mnoho z nich neumělo číst a bylo negramotných. Nemohli utéct před realitou za hradbu knih. Je to skvělý únik, je dokonce prokázáno, že čtení snižuje míru stresu. No nejdi do toho!

Proč je to super?

  •  Čtení prokazatelně zvyšuje míru emoční inteligence. Jak? Velmi jednoduše, knihy nás učí pochopení a vcítění se do hlavního hrdiny. Jestli se umíte ponořit do hlavního protagonisty tak moc, že nevnímáte čas, pak s reálných člověkem to není problém. 

  •  Boost kreativity. Není nic uvolněnějšího než přijít domů z těžké práce nebo vědomostmi nabíjející školy a jít si sednout ke čtení. Je prokázáno, že čtení většině lidem zlepšuje kreativitu. Rozvíjí to jejich nápaditost a originálnost. Je to jednoznačně pravda.

  • Snížení stresu a zlepšení paměti. Snížení stresu je jasné, čtení je zkrátka únik z reality. A navíc se skoro všude dočtete, že čtení zlepšuje paměť, podporuje aktivitu mozku a snižuje riziko Alzheimerovy choroby.

Já tuto aktivitu mohu doporučit všemi deseti. Vám už jen zbývá vypnout počítač či telefon a jít si přečíst oblíbenou knihu. 
Tak směle do toho!


Komentáře