Vliv moderních technologií

Jde o fenomén současné doby. Mnozí říkají, že je to špatné, někteří se přiklání k opačnému názoru. Co je však pravda? Ovlivňují nás moderní technologie více než si připouštíme?



Jde o téma, které stále více polarizuje společnost. Jedna věc je ale jistá, a to sice, že moderní technologie mají velmi negativní vliv na celkový životní styl člověka.

Všeobecná pravda je, že lidé se bez moderních technologií měli diametrálně odlišně. Tyto AI a podobné věci dnes zastávají většinu procesů v továrním světě, jsou vysoce adaptabilní, ale do jisté míry nám usnadňují práci. Tuto věc si nebyl dělník pracující v 18. století schopen představit. Velmi to usnadňuje práci.

Je faktem, že díky tomuto usnadňování se lidé hůře učí a má to také špatný dopad na paměť. Všichni dnes spoléhají na technologie, místo svého mozku. To je velmi špatně. Všeobecně se ztrácí víra v sebe sama a je to jen z tohoto důvodu.

Navíc pokud lidé pociťují nadbytek těchto zařízení a jejich nadměrné užívání, může docházet k mnoha jevům, které ničí naše zdraví. Nejčastěji se jedná o mozkovou mlhu, kdy lidově řečeno se cítíte, jako byste měli v hlavě vymeteno. Nejste ale daleko od pravdy.

Zároveň si můžeme povšimnout, že technologie celkově ovlivňují náš zdravotní stav. Čím dál, tím více sedíme za počítačem. Jdeme do práce - sedíme za počítačem a přijdeme domů a abychom si odpočali, uděláme to stejné - hups za počítač. Zdravá aktivita se ztrácí a kondička upadá.

Ve shrnutí je tedy nutno říci, že se jedná o užitečné sluhy, ale špatné pány. Proto na vás apeluji, ať tyto "chytřejší" technologie používáte s rozumem. Pokud s nimi máte problém, vyhledejte pomoc. A nezapomínejte na přírodu, čas strávený v přírodě vše napraví.

Komentáře