Vyspaný muž = lepší muž

Jste typický český muž, který místo toho, aby se pořádně prospal, jde raději do klubu nebo hospody? Raději pracujete do noci a druhý den jste polomrtví? Tohle se rozhodně nevyplatí! Neremcejte a spěte!


Buď muž a jdi se vyspat

Už jenom proto, abychom mohli v pohodě balit kočky, musíme pořádně spát! Spánek nám navrací pocit naší mužnosti. A pokud se zajímáte o největší zabijáky testosteronu, pak je to právě nedostatek spánku.

Chápeme, že někdo je spíše noční sova než ranní ptáče, ale tito lidé si na svoje ponocování dříve či později vzpomenou. A varujeme – nebude to zrovna pěkné procitnutí!

Vyplatí se to

Mimo to, že vám to pořádně nakopne tesťák, zlepší vám to snad vše, na co pomyslíte. Hlavní benefity spánku zná snad každý a pokud ne, tak by si je měl každý nastudovat!

Nejenže díky kvalitnímu spánku budete mít svěží a jasnou paměť. Což automaticky znamená žádné zapomenuté výročí s vaší drahou polovičkou! Dokonce si pomůžete od klasických zimních „rýmeček“, vaše zdraví půjde jednoznačně nahoru. Mezi to patří třeba zrychlení metabolismu, z toho vyplývá, že pneumatiky na břiše budou ubývat. A jako jedno z nejlepších pozitiv můžeme uvést snížení hladiny cukru v krvi.

Budete mít větší chuť na sex. Ano, plodnost je velmi omezena kvalitním spánkem, protože jestli si myslíte, že vám bude lépe stát po prohýřené noci, tak to tak rozhodně není! Kvalitní spánek = lepší sex a plodnost. Jednoduchá rovnice!

Jak spát jako muž?

Je to jednoduché. Tipy na zdravý a kvalitní spánek najdete na každém webu nebo v knížce. Stačí se jen zajímat. Shrneme pro vás tedy pár základních typů.

Kofein a žrádlo na noc? To je snad vtip! Ano, přesně tak, na noc se nežere a nepije kafe ani zelený čaj. Zároveň bychom se před spaním měli vyvarovat aktivního používání mobilu – modré světlo před spaním je zlo! Proto si raději vezměte knihu a před spaním si čtěte.

Ne, po pivu a alkoholu se nespí lépe. Takže panák slivky před spaním raději vylijte do dřezu. Můžete jej nahradit raději bylinkovými čaji, které vám pomůžou jak se spánkem, tak s lepším metabolismem během něj.

No a čerstvý vzduch v ložnici a pravidelný režim spánku je samozřejmostí.

Přestaňte tedy číst, jak správně spát a jděte to zkusit! Tělo vám ve staří poděkuje

Komentáře