Co dělat v karanténě, když je doma nuda?

Začala druhá karanténa, lidé nadávají, jsou sprostí. Mnozí by rádi na Hrad, aby se podělili o tu trochu vajíček, která jim v lednicích zbyla. Nicméně ti rozumnější ví, že mají unikátní možnost něco změnit. Třeba něco na sobě nebo posílit charakter.


 

Vzdělávat se

To nejjednodušší vůbec. Máme tolik času, kdybychom jej uměli všechen využít a neprobrouzdat jej na sítích, stali by se z nás Einstenové. Proto si dovolím poznamenat, žádná aktivita nekrátí čas tolik, jako pořádně čtivá kniha.

Čtěte. Detektivky, romány, fikce, růžovou knihovnu… jen proboha čtěte. Zájem o knihy je už tak dost malý. Ale hlavně si tu a tam přečtěte i něco naučeného. Rozšíříte si skvěle obzory, pochopíte nepochopitelné a zlepšíte si slovní zásobu.

Mezi skvělé knihy naučné literatury patří kupříkladu Faktomluva, Uspořádání světa od pana Kissingera a mnoho dalším. Nemusíte nutně vyhledávat odbornou literaturu (i když, i na tu se hodí vyčlenit čas), stačí se vedle vašich oblíbených děl klasické literatury a beletrie soustředit také na literaturu populárně naučnou.

Cvičit aneb drcení kloubů a přepínání svalů

Staré dobré cvičení. Není nad to si sem tam pořádně protáhnout tělo a zarezlé trubky. Nejenže získáte více energie, ale také nakopnete testosteron, budete lépe spát a den bude hned růžovější.

Každý den si dejte fixní počet cviků, určete si série podle svých možností. Nepřepínat, to akorát zhorší váš přístup a kondici. Navíc ještě nikdy nebyly příznivější podmínky pro regeneraci vašeho těla.

Pakliže nevyjdete po lockdownu ven a všechny ženy na vás nebudou obdivně koukat, pak je něco špatně. Zřejmě jsem promrhali nabídnutý čas, ale nikdy není pozdě, co?

Filmy aneb Netflix na vás trhne balík

Není překvapením, že se lidé během karantény koukají na filmy. Z nudy, kvůli odpočinku, protože je to baví. Nicméně překvapením může být mé doporučení. Ano, říkám vám, ať si pustíte telku a podíváte se na nějaký kvalitní film.

Když říkám kvalitní, myslím tím s přidanou hodnotou. Nekoukejte se na žluté bláboly, americká TV shows, kam se hlásí matky s komplexy. Pusťte si kvalitní film, může být o historii, politice, špiónech nebo má jen motivační hodnotu.

Takže se vám snažím říct, ať nekoukáte bez ducha, ale s duchem. Soustřeďte se na děj filmu, klaďte si otázky, rozeberte je. Dělejte tak, ať vás film donutí přemýšlet, není nic lepšího než vědomé sledování filmů. Odnesete si z toho mnoho.

Lenost je k ničemu, nikam vás nedostane. Dělejte něco, cvičte, učte se a nezahálejte. Vytvoříte si pevný návyk. A návyk je jako železná košile!

 

Komentáře